• бул. „Пейо К. Яворов“ 18, София
  • 087 836 8606
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

По седмици

Календар на събитията

Понеделник. 15 Април, 2024 - Неделя. 21 Април, 2024
Седмица 16
Сряда. 17 Април, 2024
18:30 ч.

Ораторски клуб с Радомира Михова

Зала “Орфей”

Темата на тази среща ще бъде ЗНАМ И МОГА.
Ще говорим за знанието, уменията и навиците.
Как да изразим с гласа си повече, отколкото предполагаме?
Как да приложим формулата на Рудолф Флеш за изразяването, без да се загубим в думите? Как да накараме някого да се усмихне, да се разсмее, да го разчувстваме и трогнем?
Ще демонстрираме техника за отключване на спонтанност в изразяването.
Всеки участник ще има възможността да развие темата ЗНАМ и МОГА в рамките на 3- 5 минути.
Отново с гласуване ще изберем най-добрата реч на вечерта, а победителят ще получи награда.
В международния ден на хайку поезията – 17 април, наши гости ще бъдат двама композитори - Хайгашот Агасян и Ефтим Чакъров.
Хайгашот Агасян е български композитор, инструменталист, поет и певец от арменски произход. Автор на популярна и детска музика. Роден е в гр. Варна. Специализирал „камерна музика“ във Франция и Унгария. Създава някои от най-популярните песни на българската поп музика. Освен поп песни, пише песни за деца, поп музика и театрална музика. Сред най-известните му хитове са: „Добри познати“, „Не остарявай любов“, „Хей приятелю, здравей“, „Светът е хубав“.
Ефтим Чакъров е композитор от класа на проф. Иван Спасов и проф. Божидар Абрашев в АМТИИ Пловдив. Аранжор, тонрежисьор и музикален продуцент с над 20 годишен опит. Работил е с Тони Димитрова, Маргарита Хранова, Георги Христов, Стефан Илчев, Дани Илиева, Емин Ал Джунейд и др. Негови песни са награждавани в конкурси на Българско национално радио, “Бургас и морето” и др. Собственик на Студио РЕ и създател на b2b платформата Фонотека.БГ. Жури в национални конкурси.
Водещ: Радомира Михова, лектор и създател на обучението „Успешен глас“, видео уроците „Успешен глас за 10 дни“, автор на подкаста „Това е моят глас“ и инициатор на ораторския клуб.
След дискусията - чаша френско вино и подарък от Гелоривойс.
Къде: Център по себепознание „Орфей“ – бул. „Пейо К. Яворов“ 18
зала "Орфей"
17 април 2024 г., сряда, от 18:30 ч.,
Петък. 19 Април, 2024
19:00 ч.

"Вятъра прегръщам" - изложба на Цветана Горанова

Зала “Аполон” и “Дионис”

В живота на Цвети Горанова в един момент Изкуството, като лекокрила птица, каца на рамото и. Тя открива страстта да рисува, да твори, да се среща с хора, които също като нея са се докоснали до магията на живопистта.
В творбите и има копнеж, любов и полет на въображението.
Нежните и фини фигури на хора се съчетават изненадващо добре с небесни пиршества от светлини и цветове.
Цвети изминава пътя си от първото докосване на шпаклата до платното вдъхновено, ентусиазирано, влюбено и преданно – рисуването за нея е Живот, Любов и Мисия.
Смисълът на една Картина е да успее да привлече зрителя към своето „магнитно поле“ по един специален начин, да го грабне, да го развълнува и да го зареди емоционално. И всичкото това – неусетно, почти от „пръв поглед“!
Основна роля във формирането й като творец има Александър Сергеев и Маня Китова.
Творческите събития в Живота и са самостоятелните изложби, участия в общи изложби, пленери и мастър класове… С любов и вдъхновение!